Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Naturen är vacker och till för alla därför har vi på denna sida samlat information om vandringsleder som är tillgänglighetsanpassade och fungerar för alla som är sugna på att ge sig ut på en utflykt i naturen.

Tillgänglig promenad i våtmarksområdet Ekängsdalen

I våtmarksområdet Ekängsdalen finns en promenadsträcka på cirka 1,2 kilometer tur och retur som är tillgänglig för många. En stor del av sträckan går på grusväg med sjö på båda sidor om vägen. På våren är det ett rikt fågelliv i vattnet och fåglarna går att betrakta på nära håll. En del fåglar har ibland byggt bo bara någon meter från grusvägen. Nära parkeringen finns en utsiktsplattform för fågelskådning med rullstolsvänlig ramp.

Promenaden är tillgänglig för många då sträckan är kort, flack och går på grusväg. Det finns bänkar att sitta på vid flera platser.

Längd: 1,2 kilometer

Faciliteter: Här finns en tillgänglighetsanpassad torrtoalett. Här finns en större grillplats med bänkar under tak. Bredvid finns också ett bord. I närheten finns två vindskydd. Längs slingan finns bänkar att sitta på, en utsiktsplattform med rullstolsramp samt ett fågeltorn.

Karta och mer information hittar du här.

Ekängsdalen

“Skogsstigen” i Vallaskogen/Gamla Linköping

Stigen går genom en del av Vallaskogens naturreservat och innehåller ett antal stationer som går att utforska med hjälp av syn, känsel och hörsel. En tur som är tillgänglig för många och som går genom vacker barrskog i Vallaskogens naturreservat på något som kallas en “upplevelsestig”.

Längd: 1,2 kilometer

För vem: Stigen är 1,2 km lång och är särskilt anpassad för personer med en funktionsvariation, och stigen följs av en ljusfärjad sarg som ska hjälpa personer med synnedsättning. Passar även bra att promenera med mindre barn.

Karta och mer information hittar du här.

Vallaskogen

Tillgänglig vandring vid Rosenkällasjön

En promenad som är tillgänglig för många och som går i den nordvästra delen av Rosenkällasjön i Tinnerö naturreservat på dels grusväg och dels brygga med staket. I det här området hittar du ett rikt fågelliv, särskilt på våren och fina utsiktsplatser över sjön. Här finns en grillplats under tak samt en torrtoa som är handikappanpassad. Tur och retur är promenaden 500 meter. Det går även att vandra runt sjön och då är promenaden 3,8 kilometer men då är vissa av stigarna mer svåråtkomliga.

Längd: 500 meter tur och retur.

Faciliteter: Grillplats under tak med bänkar, ved, handikappanpassad torrtoalett.

Karta och mer information hittar du här.

Tinnerö

Mer vandring

Två barn som går och håller hand på en grusväg utanför Vallagård. Solen skiner och det är sommarTvå barn som går och håller hand på en grusväg utanför Vallagård. Solen skiner och det är sommar

Naturupplevelser

Vandra med familjen
En man och en kvinna som läser en informationsskylt på en vandringEn man och en kvinna som läser en informationsskylt på en vandring

Naturupplevelser

Tips för naturutflykten
vandring vid Stångånvandring vid Stångån

Naturupplevelser

Stadsnära vandring
Vandring längs Kinda kanalVandring längs Kinda kanal

Naturupplevelser

Vandra utan att ta bilen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.