Glampa i Linköping

Upplevelser med guldkant - Glamping i Linköping

Tänker du att det vore härligt med camping och friluftsliv i sommar? Men du är tveksam till att sova i tält? Då kanske det här är sommaren som du ska testa glamping! Med glamping kombineras det bästa ur två världar - en naturnära upplevelse som möter en lyxig hotellupplevelse. I Linköping finns flera ställen som erbjuder övernattning utöver det vanliga - med naturen som närmsta granne. Ett lyxigare sätt att uppleva friluftsliv!

Go Glamping Sweden - Glamping i Berg

Linköping har i år fått ett tillskott i glampingfamiljen! I Berg, beläget vid Oskars slussar, alldeles intill Göta kanal, står nu exklusiva glampingtält redo för sommarsäsongen.

Få en naturnära upplevelse med förstklassig utsikt över hamnmyllret i Berg och upplev skådespelet när vattenmassor strömmar i slussar medan båtar tar sig upp och ner längs kanalen. Glampinggäster erbjuds även möjligheten att hyra SUP:ar så att man kan utforska närområdet stående på en bräda.

I närheten finns även smakrika restauranger, trevliga caféer, minigolf, cykeluthyrning och historiska upplevelser.

Skogsrum vid Naturlogi

Skogsrum. Bara namnet gör ju att man vill lämna soffan, packa ner tandborsten och tillbringa hela sommaren här. I det här fina skogsrummet bor du så nära naturen som går men i en riktig säng och under skyddande tak och väggar.

Nerbäddad under varma täcken upplever du skogsnatten på det bekvämaste av sätt. Här kan du somna med utsikt över svajande träd och om du har tur kanske en vacker stjärnhimmel.

Till middag kan du beställa en matkorg fylld med råvaror från trakten och från Naturlogis egna odlingar. Maten lagar du över elden eller på stormkök. Känner du dig osäker på hur? Säg till så erbjuds ni guidning i att tillaga mat utomhus.

Starta sedan nästa dag med en härlig morgonpromenad eller ta en lång sovmorgon för att sedan äta frukost i sängen eller på verandan utanför.

 

Camping Deluxe på Vårdnäs

Har du testat att sova i vindskydd? Ganska mysigt va? Vårdnäs har tagit vindskyddsövernattning till nästa nivå! Inrett med mattor, kuddar, ljuslyktor, ljusslingor och högtalare finns stora förutsättningar för en oförglömlig upplevelse. Om du inte vill tillaga din egen mat över lägerelden utanför så finns möjlighet att boka en god middag i restaurangen intill.

Att avsluta kvällen med sjöbastubad för att sedan starta nästa morgon med en frukostpåse från Vårdnäs blir en fin inramning till natten och du är redo att ge dig ut och uppleva den vackra naturen runtom Vårdnäs.

Hotell Sommarhagens glashus

Strax söder om Linköpings kommungräns finns Hotell Sommarhagens magiska glashus. När du utforskat naturen i Linköpings södra delar är det här en fantastisk plats att tillbringa natten på.

Efter en frukost på hotellet går du här en 6 km lång vandring till ditt eget glashus - mitt i skogen med utsikt över sjön. Här får du njuta av tystnaden och naturens magi. Att somna under husets glastak med fri sikt över natthimlen ger dig antingen en god natts sömn eller en vaken natt för att du inte kan låta bli att beskåda natthimlen.

Även här finns möjligheter till flera aktiviteter. Vandring, paddling, fiske eller att göra precis ingenting.

Glamping vid Göta Kanal

Bergs slussar är en av Linköpings unika guldkorn och även en bra utgångspunkt för en vandring eller cykeltur. Om du följer Göta Kanal västerut från Bergs Slussar så kommer du efter ca 20 km till Borensberg. Här finns numera möjlighet att boka övernattning i ett exklusivt glampingtält. Det står uppställt vid Glasbrukets vandrarhem i Borensberg.

I tältet finns fyra sängar och är utrustat med värme för svala nätter. Om du vill ha med dig egen mat och dryck finns en liten minibar för att hålla mat och dryck kylt. I närheten av tältet finns toalett, dusch och kök.

Efter en god natts sömn är du sedan redo att vandra eller cykla tillbaka till Berg där du kanske avslutar ditt äventyr med en god middag på någon av restaurangerna i Berg.

 


Du kanske även gillar...


Få tips skickat till din mail

Tillbaka