Glampa i Linköping

Upplevelser med guldkant - Glamping i Linköping

Tänker du att det vore härligt med camping och friluftsliv i sommar? Men du är tveksam till att sova i tält? Då kanske det här är sommaren som du ska testa glamping! Med glamping kombineras det bästa ur två världar - en naturnära upplevelse som möter en lyxig hotellupplevelse. En upplevelse med guldkant helt enkelt! 

För visst är det väl ändå något magiskt med att sova i naturen? Att somna till prasslande grenar när vinden viner i trädkronorna. Att vakna upp till fågelkvitter och solens värmande strålar. Eller kanske av regnet som smattrar mot taket. Att laga sin egen mat över öppen eld. För det är utomhus som mat smakar som allra bäst.

I Linköping finns flera ställen som erbjuder övernattning utöver det vanliga - med naturen som närmsta granne. Ett lyxigare sätt att uppleva friluftsliv!

Skogsrum vid Verklighetens Gård

Skogsrum. Bara namnet gör ju att man vill lämna soffan, packa ner tandborsten och spendera hela sommaren här. I det här fina skogsrummet bor du så nära naturen som går men i en riktig säng och under skyddande tak och väggar.

Nerbäddad under varma täcken upplever du skogsnatten på det bekvämaste av sätt. Här kan du somna med utsikt över svajande träd och om du har tur kanske en vacker stjärnhimmel.

Till middag kan du beställa en matkorg fylld med råvaror från trakten och från Verklighetens Gårds egna odlingar. Maten lagar du över elden eller på stormkök. Känner du digosäker på hur? Säg till så erbjuds ni guidning i att tillaga mat utomhus.

Starta sedan nästa dag med en härlig morgonpromenad eller ta en lång sovmorgon för att sedan äta frukost i sängen eller på verandan utanför.

 

Camping Deluxe på Vårdnäs

Har du testat att sova i vindskydd? Ganska mysigt va? Vårdnäs har tagit vindskyddsövernattning till nästa nivå! Inrett med mattor, kuddar, ljuslyktor, ljusslingor och högtalare finns stora förutsättningar för en oförglömlig upplevelse. Om du inte vill tillaga din egen mat över lägerelden utanför så finns möjlighet att boka en god middag i restaurangen intill.

Att avsluta kvällen med sjöbastubad för att sedan starta nästa morgon med en frukostpåse från Vårdnäs blir en fin inramning till natten och du är redo att ge dig ut och uppleva den vackra naturen runtom Vårdnäs.

Tipi glamping

Vid Hovetorps sluss längs Kinda kanal finns Outdoortimes mysiga glampingtält. Här kan du sova skönt och grilla din egen middag över öppen eld.

Under dagen finns fantastiska förutsättningar för aktivt friluftsliv. Strax utanför tältet finns både Kinda kanal som bjuder in till magisk paddling och Östgötaleden med många mils vacker vandring.

Tältet står redo, med säng och vedeldad kamin. Så packa ner sovsäcken, god mat och vandringsskorna. Eller lämna maten hemma och boka ett paket som levereras till tältet. Utsikten över det östgötska landskapet utanför och fågelsång ingår!

Hotell Sommarhagens glashus

Strax söder om Linköpings kommungräns finns Hotell Sommarhagens magiska glashus. När du utforskat naturen i Linköpings södra delar är det här en fantastisk plats att spendera natten på.

Efter en frukost på hotellet går du här en 6 km lång vandring till ditt eget glashus - mitt i skogen med utsikt över sjön. Här får du njuta av tystnaden och naturens magi. Att somna under husets glastak med fri sikt över natthimlen ger dig antingen en god natts sömn eller en vaken natt för att du inte kan låta bli att beskåda natthimlen.

Även här finns möjligheter till flera aktiviteter. Vandring, paddling, fiske eller att göra precis ingenting.


Du kanske även gillar...

Smaka på det lokala Östergötland

Mat och godsaker smakar aldrig så gott som när man vet varifrån de kommer. I Östergötland och Linköping gillar vi lokalproducerat mat. Läs mer om det här!

Få tips skickat till din mail

Tillbaka